SforZ Sports biedt grafici alle mogelijkheden om zelf het ontwerp te realiseren. We stellen hiervoor onze design templates ter beschikking en er is ten allen tijden ruggespraak met onze designers mogelijk over de specifieke zaken die komen kijken bij het ontwerpen van sportkleding

Hieronder noemen we alvast een aantal zaken behandelen waarop je moet letten.

Wat te doen met tekst in je ontwerp?

Ook al zet je de fonts om naar outline is het raadzaam om toch de gebruikte fonts mee te sturen.

Wij hebben niet de beschikking over alle fonts (lettertypes). Om te voorkomen dat er problemen ontstaan met de fonts (lettertypes), raden wij aan om de fonts om te zetten naar vectoren.

Zodra je ontwerp klaar is en je hebt teksten met een bepaald font (lettertype) gemaakt, zet deze dan om naar ‘outline’. Let op: zodra een font omgezet is naar outline is de tekst omgezet naar vectoren en is het geen bewerkbare tekst meer.

youtube

Bovenstaand filmpje is puur informatief en toont hoe je een font kunt omzetten naar outline in Adobe Illustrator. SforZ Sports heeft geen enkele relatie met de maker(s) van het filmpje.

Wat te doen met lijnen die onderdeel zijn van het ontwerp?

Lijnen die bijvoorbeeld in Adobe Illustrator getekend worden zijn over het algemeen strokes. Bij het omzetten naar productietekeningen worden de strokes op nul gezet omdat het vaak contourlijnen betreffen die niet mee geprint mogen worden. Bovendien schalen de strokes niet mee. Indien een lijn wel onderdeel van het ontwerp is, dan is het aan te raden de lijn met commando expand om te zetten naar path zodat het voor de productie onderdeel is geworden van het ontwerp.

Wat te doen met graphics in je design?

deze kunnen over het algemeen op twee manieren in een design geplaatst worden

  • Linked (gelinkt)
  • embed (ingesloten)

Ook al embed je de logo's, is het toch raadzaam om alle gebruikte logo's los mee te sturen.

Zorg ervoor dat het logo embed (ingesloten) wordt in het ontwerp. Hiermee wordt voorkomen dat het logo ontbreekt als het ontwerp naar ons wordt opgestuurd.

Als je bestanden embed zal de grootte van je document toenemen. Mocht dit problemen leveren met mailen kun je met ons contact opnemen.

Hieronder kun je een filmpje bekijken hoe je een bestand kunt insluiten.

youtube

Bovenstaand filmpje is puur informatief en toont hoe je een afbeelding kunt insluiten in Adobe Illustrator. SforZ Sports heeft geen enkele relatie met de maker(s) van het filmpje.

Vergeet niet het S4Z beeldmerkje toe te voegen!

Op alle bovenkleding dient het S4Z beeldmerk op de linkerborst geplaatst te worden.

Op de broeken dient het links op de bil geplaatst te worden.

Afhankelijk van het design hebben we een full color beeldmerk of een zwart-wit variant.

ad6

Diverse opties

  • korte, 3/4 of volledige ritsen
  • Diverse typen zemen
  • Keuze uit diversen materialen
  • Extra zakje met rits
  • Communicatie / MP3 pocket
  • Flatlock naden
  • Brede band i.p.v. elastiek

Let op!

SforZ Sports is een van de meest flexibele leveranciers, zo niet de flexibelste, van bedrukte sportkleding. Maar desondanks zijn er een paar aandachtspunten.

Lees wat